Wentylacja
Najłatwiejszym i najtańszym sposobem produkcji przekąsek mięsnych jest suszenie ich na zewnątrz, wystawionych na działanie słońca i wiatru. Proces ten jest jednak dość długi i zależny od pogody. Ponadto osiągnięcie stałych rezultatów jest prawie niemożliw
Ponadto specjalna suszarka wykorzystująca promienie podczerwone może być używana do wydajnego przygotowywania przekąsek i produktów przekąskowych.
Suszenie mięsa w piecach na podczerwień pozwala uzyskać produkt zawierający do 80-90% witamin i składników aktywnych zawartych w mięsie. Proces suszenia trwa od dwóch do 8 godzin, w zależności od grubości kawałka mięsa. Proces ten stosuje się do przygotow
Jest to najbardziej wydajny sposób suszenia mięsa. Dzięki sterylności procesu, gotowe produkty mięsne mogą być przechowywane do 8 tygodni, w lodówce do 12 tygodni, a w opakowaniach próżniowych do 9 miesięcy. Proces suszenia podczerwienią produktów mięsnyc
Suszarki na podczerwień są korzystne do produkcji małych przekąsek mięsnych, frytek i kiełbas (podobnie jak Dmitruk Kabanosy).
Można również użyć komory konwekcyjnej, która może zwiększyć temperaturę do 60 stopni, biorąc pod uwagę zawartość tłuszczu w mięsie i jego grubość. W tym przypadku następuje stopniowy wzrost temperatury, któremu towarzyszy usuwanie wilgoci z produktów, po
Aby wybrać suszarnię konwekcyjną, komorę lub linię o odpowiedniej wydajności dla konkretnej technologii, prosimy o kontakt z naszymi specjalistami w celu uzyskania porady. Wdrażamy urządzenia o najniższym zużyciu energii i pomagamy realizować wszelkie inn
Do konserwacji mrożonego mięsa z powodzeniem stosuje się liofilizator do odwodnienia produktu za pomocą destylacji - sublimacji lodu. Intensywność suszenia zapewnia próżnia, a także wystawienie produktu na działanie ciepła podczas procesu suszenia, w iloś